Treinreizigers kunnen volgende week tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op Rotterdam Centraal hun stem uitbrengen. Ook in de buurt van het station Rotterdam Alexander kan gestemd worden.

Van 7.30 uur tot 21.00 uur kunnen reizigers stemmen in een stembureau in de stationshal van Rotterdam Centraal. Dat liet de NS woensdag weten.

Reizigers die via Rotterdam Alexander reizen, kunnen bij de Kredietbank buiten het station hun stem uitbrengen. Ook in de stationshal van Schiedam Centrum is een stembureau. In totaal richten gemeenten in 58 stations stembureaus in.

De NS raadt reizende stemmers op 18 maart aan eerder van huis te gaan in verband met de verwachte drukte op de stembureaus. De bureaus kennen vaak extra ruime openingstijden.

Reizigers kunnen voor de Provinciale Staten op een station in hun eigen gemeente stemmen maar met een aangevraagde kiezerspas kunnen ze dat in de hele provincie doen. Voor de gelijktijdige verkiezingen van de waterschappen kunnen andere regels gelden omdat de grenzen daarvan kunnen afwijken van die van de provincie.

Geografische gebieden

"Het gaat om twee verkiezingen die twee verschillende geografische gebieden betreffen", aldus een woordvoerster van de Kiesraad. "Kiezers kunnen op hun stempassen zien hoe dit per gemeente is geregeld." 

Het stemlokaal op het station van Castricum gaat om 5.00 uur als eerste van de reeks open.

Hierom draaien de provinciale verkiezingen l Stemhulp: Bepaal uw politieke voorkeur