Feyenoord-trainer Fred Rutten hield donderdag een enorme kater over aan de thuiswedstrijd tegen AS Roma. Niet alleen vanwege de 2-1 nederlaag en de uitschakeling in de Europa League, maar ook vanwege het wangedrag van de Rotterdamse fans.

''Het helpt de club allemaal niet. Dit soort zaken schaadt Feyenoord, jammer dat dit gebeurt'', zei Rutten.

De Franse scheidsrechter Clément Turpin legde het duel in de tweede helft voor een kwartier stil, nadat de supporters allerlei voorwerpen op het veld van De Kuip hadden gegooid.

Turpin stuurde invaller Mitchell te Vrede en reservekeeper Erwin Mulder van Feyenoord met rood weg, terwijl hij een elleboogstoot van de Romeinse middenvelder Daniele De Rossi onbestraft liet.

''Ik heb dat niet gezien, maar het is heel vervelend als dat zo is. Er waren wel een paar beslissingen van de scheidsrechter waar je je vraagtekens bij kon zetten, zeker naar ons toe. Dit was een heel rare wedstrijd.''

Video: Reactie Rutten en Garcia

Toekomst

Rutten liet na het tumultueuze duel ook weten dat hij de knoop heeft doorgehakt over zijn toekomst. De trainer, in het bezit van een aflopend contract, heeft de clubleiding daarvan inmiddels op de hoogte gebracht, maar wil dat nog niet delen met de buitenwacht.

''Ik ga er niet om de hete brije heen draaien. De club en ik zijn op de hoogte. Ik denk dat we komende week daarmee wel naar buiten gaan komen.''

De 52-jarige Rutten is bezig aan zijn eerste seizoen bij Feyenoord. Hij heeft een beslissing over zijn toekomst herhaaldelijk voor zich uit geschoven. De hoofdtrainer liet onlangs weten dat hij na de Europese duels met AS Roma voor duidelijkheid zou zorgen.

Het lijkt er steeds meer op dat Rutten al na één seizoen vertrekt uit De Kuip. Hij is al in verband gebracht met zijn oude liefde FC Twente, waar hij als technisch directeur aan de slag zou kunnen gaan.

Gudde vreest voor zware boete na onrustig duel met RomaFeyenoord uitgeschakeld na rumoerig duel met AS Roma