In aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma van aanstaande donderdag wordt in Rotterdam een groot spandoek opgehangen met de vraag of de Romanen de binnenstad heel willen houden. 

Dat meldt RTV Rijnmond

Met de ludieke actie wil initiatiefneemster Sherique Hoegee aandacht vragen voor de vernielingen die aanhangers van Feyenoord vorige week aanrichtten in Rome. 

Op het spandoek valt de Italiaanse tekst 'Anio il nosto nuovo entro storico molto per favor' te lezen. In een Nederlandse vertaling staat de volgende tekst op het spandoek: Houd onze nieuwe historische binnenstad alsjeblieft heel. Ze hoopt aanhangers van AS Roma daarmee te kunnen bewegen geen schade aan te richten. 

Het spandoek komt te hangen in de buurt van de Hofpleinfontein, in de hoop dat die aanstaande donderdag in ieder geval intact blijft. 

Italiaanse voetbalfans

Voor de Europa League-wedstrijd Feyenoord-AS Roma donderdag in Rotterdam worden ruim 2.400 Italiaanse fans verwacht. Een groot gedeelte komt via Schiphol naar Nederland.

De Rotterdamse politie krijgt hulp van Italiaanse collega's en worden bijgestaan met kennis en advies. Ook zal er een noodbevel van kracht zijn. Dit geeft de politie de mogelijkheid om rellende supporters snel uit de stad te weren.