Zevende aanhouding in Rotterdamse moordzaak

Een 22-jarige vrouw uit Rotterdam is dinsdag als zevende verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Jan Buizer.

De 56-jarige Buizer werd op 12 december 2014 dood aangetroffen in zijn woning aan de Bredenoord in Rotterdam. Hij bleek twee dagen eerder om het leven te zijn gebracht.

Sindsdien werden al zes verdachten aangehouden, onder wie vier vrouwen van 17, 24, 24 en 39 jaar en twee mannen van 22 en 23 jaar. Een team van twintig rechercheurs onderzoekt de zaak.

De politie kan in het belang van het onderzoek weinig zeggen over de reeks aanhoudingen. Wel is bekend dat de man eigenaar van een café was en volgens de politie ''niet onbemiddeld'' was.

Roofmoord

Na de dood van Buizer is met zijn pinpas behoorlijk veel geld van zijn bankrekening gehaald. Roofmoord lijkt daarom een motief te zijn, stelde de politie in een uitzending van Opsporing Verzocht in januari.

Van de aangehouden verdachten zitten er nu vijf vast. De twee anderen, een 17-jarig meisje en een 22-jarige man, zijn in vrijheid gesteld. Zij blijven echter wel verdachte.

Lees meer over:
Tip de redactie