De politie heeft een 38-jarige Rotterdammer in beeld in de zaak rond de moord op Els Borst. De man kwam in op de radar van de politie door een DNA-match uit een andere zaak. Hij is nog niet formeel aangehouden in de zaak Borst.

Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag tijdens een persconferentie in Utrecht over de nieuwe ontwikkelingen in de zaak rond de dood van de oud-D66-politica.

De DNA-match in de zaak van Borst kwam op 21 januari aan het licht bij het Nationaal Forensisch Instituut (NFI).

De politie probeert nu vast te stellen of de verdachte Rotterdammer inderdaad verantwoordelijk is voor de dood van Borst.

De verdachte is de 38-jarige Bart van U. die onlangs werd gearresteerd voor de moord of doodslag op een 43-jarige vrouw op 10 januari van dit jaar aan de Oudedijk in Rotterdam. De vrouw kwam door steekwonden om het leven. Van U. meldde zich enkele dagen later zelf bij de politie.

Bilthoven

Borst werd maandag 10 februari 2014 dood aangetroffen in de garage bij haar woning in Bilthoven. Onderzoek wees uit dat ze op zaterdagavond 8 februari moest zijn gestorven.

Borst (D66) was van 1994 tot 2002 minister van Volksgezondheid. Tijdens het tweede paarse kabinet was ze bovendien vicepremier. Onder haar aanvoering werd euthanasie onder voorwaarden toegestaan. Van huis uit was Borst arts.

Video: Persconferentie moort op Els Borst: