De problemen met de Erasmusbrug in Rotterdam zijn voorbij. Even na 11.00 uur bleek de storing te zijn verholpen, zo liet een woordvoerder van Stadstoezicht donderdag weten.

De brugklep ging woensdag tegen het einde van de ochtend niet meer open. Dat kwam vermoedelijk door kortsluiting en beschadigde software. Ook de slagbomen werkten niet.

Een drijvende hijskraan, ook wel een bok genoemd, heeft 24 uur voor de brug gewacht en kon donderdag verder. Een ander schip koos er woensdag voor een andere route te varen.

Het defect aan de brug had vooral betrekking op het scheepvaartverkeer. Dat liet een woordvoerder van Stadsbeheer Rotterdam donderdag aan NU.nl weten.\

Monteurs

Sinds woensdag waren monteurs bezig om de storing aan de brugklep te verhelpen. Meerdere pogingen om de klep open te krijgen, mislukten. Door de storing kon er woensdagochtend enige tijd geen verkeer rijden over de brug.

Om 10.00 uur stond er een nieuwe 'proefdraai' gepland, maar deze ging niet door. Het verkeer over de brug heeft dus geen last van de storing gehad.

De Erasmusbrug hoeft niet vaak open voor scheepvaartverkeer. In januari lag de Erasmusbrug er ook al even uit door een defecte schakeling.