De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) heeft de Stichting Wielerpromotion Rucphen (Cyclocross Rucphen) meegedeeld dat ze op advies van de Commissie Offroad besloten heeft de Stichting de organisatie van het Nederlands kampioenschap veldrijden 2019-2020 toe te wijzen. 

De Cyclocross Rucphen organiseert op zaterdag 27 januari a.s. voor de zevende keer een internationale wielerveldrit in Rucphen (de Grote Prijs MJ Oomengroep).

De afgelopen edities heeft de Cyclocross Rucphen de nodige ervaring opgedaan in het organiseren van dit evenement en men kreeg van KNWU en UCI een goede waardering voor de wijze waarop de organisatie plaatsvond.

Om een volgende stap in de ontwikkeling van het evenement te kunnen zetten, heeft het bestuur van de Cyclocross Rucphen besloten zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen 2019-2020. 

Internationale agenda

Het NK vindt op zaterdag en zondag plaats. De exacte datum is nog niet bekend want die wordt bepaald door de UCI.

In alle landen vinden namelijk de nationale kampioenschappen in hetzelfde weekend plaats en de UCI geeft dat weekend een plaats op de internationale agenda.