In aanloop naar het carnavalsfeest heeft 'We Douwe Dur' zaterdag het Liedjesfestival in Roosendaal gewonnen. De winnaar werd bekendgemaakt door de nieuwe Prins Carnaval: Priens Markus I.

Zaterdagavond om 19.20 uur wandelde een flink aantal enthousiaste Roosendaalse carnavalsliefhebbers over de markt richting hun naamgever, de Tullepetaon, om hem zoals gebruikelijk op de Elfde van de Elfde uit zijn zomerslaap te wekken.

Om 19.30 uur arriveerde Cor Verbogt, de voorzitter van de Roosendaalse Carnavalsstichting. Na een korte toespraak werd de Tullepetaon door de aanwezigen toegezongen en, zoals het protocol voorschrijft, om precies 19.33 uur wakker gemaakt. 

Om hem te beschermen tegen de komende winterkou werd hem liefdevol een sjaal om de kippenek geknoopt.

"Zo, da's mooi en nu met zijn allen naar de Kwakkelkooi", rijmde Verbogt. Dit is de voor de gelegenheid met die naam omgedoopte schouwburg De Kring. In de Kleine Zaal vond het jaarlijkse Liedjesfestival plaats, waarbij het mooiste Tullepetaonse carnavalslied van 2018 is gekozen. 

Prins

Zeventien kapellen deden er mee. Ze maakten er samen met het publiek een gezellige avond van. Het carnavalsmotto voor 2018 is: 'Da's m'n Stadje'. Alle liedjes stonden in het teken van 750 jaar Roosendaal en de stad werd met veel liefde en plezier bezongen.

Zaterdagavond was er ook antwoord op de vraag wie de nieuwe Prins Carnaval is. Hij werd op de schouders van enkele Tullepetaonen de zaal binnen gedragen. Zo begon de regeerperiode van Priens Markus I, het alias van de 31-jarige Mark Stuij.

De prins mocht de winnaars van het Liedjesfestival bekendmaken. Die prijs ging na rijp juryberaad naar kapel 'We Douwe Dur'. Zij wisten, gehuld in een op het Beatles-album Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band geinspireerde aankleding, de jury het meest te behagen.