De geplande oplevering van het nieuwe buurthuis Agora in Rucphen is niet doorgegaan. Reden is dat de aannemer nog een deel van de stalen dakconstructie brandvertragend moet maken.

Daardoor kunnen de geplande gym- en sportlessen van basisscholen St. Martinus en Het Palet en verenigingen die na de herfstvakantie zouden verhuizen naar Agora niet doorgaan.

Op dit moment wordt met de gebruikers bekeken welke mogelijkheden er zijn om alle activiteiten toch te laten doorgaan. Dit kan op een alternatieve locatie zijn.

Mogelijk is ook de theaterzaal van Agora een optie, maar dat kan alleen als de zaal klaar is voor gebruik en als alle veiligheidsmaatregelen in orde zijn.

Planning

De officiële opening van Agora stond gepland voor zaterdag 13 januari. "We streven ernaar dat die wel gewoon kan doorgaan, maar dit hangt af van de planning van de aannemer", meldt een woordvoerster van de gemeente Rucphen.

Het nieuwe dorpshuis vervangt de oude buurthuizen De Vaart en de Louwen. Alle verenigingen die actief zijn in deze twee gebieden maken de overstap naar Agora.