Opnieuw afspraken over verkoop alcohol aan jongeren in Roosendaal

 Sportverenigingen, supermarkten, horeca en de gemeente Roosendaal blijven hun krachten bundelen als het gaat over verantwoord alcoholgebruik. 

Burgemeester Jacques Niederer maakt opnieuw afspraken met supermarkten, horeca en sportverenigingen over het niet verstrekken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.

De betrokken partijen tekenden afgelopen dinsdag voor verlenging van het eerder door hen afgesloten convenant. Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar.

Strafbaar

Ook zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in openbare ruimtes. Die leeftijdsgrens is er volgens Gemeente Roosendaal niet voor niks.

Alcohol is schadelijk voor de gezondheid en kan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren onder de 24 jaar flink beschadigen, zo stelt zij.

Belangrijk

Burgemeester Jacques Niederer maakte al eerder afspraken met sportverenigingen, horeca en supermarken over verantwoord alcoholgebruik bij jongeren.

Deze afspraken werden vastgelegd in een eerder afgesloten convenant dat nu dus is verlengd. "Als gemeente vinden we het belangrijk dat er verstandig wordt omgegaan met alcohol, met name onder jongeren", aldus burgemeester Niederer.

Verantwoordelijkheid

"Sportkantines zijn laagdrempelig en worden door veel jongeren bezocht. Hierdoor bestaat de kans op overmatig alcoholgebruik. Datzelfde risico geldt ook voor supermarkten bij de verkoop van alcohol aan jongeren."

"Uiteraard heeft ook de horeca een rol als het gaat om verantwoord alcoholgebruik. Ik ben dan ook blij dat de betrokken partijen zich bewust zijn en blijven van hun verantwoordelijkheid en hun voorbeeldfunctie. De cijfers van het nalevingsonderzoek laten zien dat we op de goede weg zijn met elkaar.”

Tip de redactie