De belofte van de Gemeente Roosendaal dat de werkzaamheden aan de Van Gilselaan in september zouden zijn afgerond, is niet ingelost. Dat constateert de VLP-fractie. Wilbert Brouwers en Olaf Mouwen willen namens de fractie uitleg van het college. 

In een brief aan burgemeester en wethouders schetst het tweetal zijn bevindingen. "Sinds maart van dit jaar wordt er volop gewerkt aan de aanpak van wortelschade in de Van Gilselaan. Bomen zijn gekapt, gasleiding vervangen en momenteel wordt gewerkt aan de verharding en plantvakken."

Volgens berichtgeving op de borden zouden de werkzaamheden tot 30 september duren. "Vanuit omwonenden en uit eigen constatering zien we dat de werkzaamheden nog niet afgerond zijn en dat deze werkzaamheden nog wel enkele weken zullen duren”, aldus Brouwers en Mouwen.

Aan het college vragen zij nu om een verklaring voor het niet halen van de gestelde deadline. Bovendien willen zij weten of burgemeester en wethouders bekend zijn met klachten van omwonenden over onder andere de vele losliggende tegels en de kwaliteit van het gelegde straatwerk op de stoep, en vooral ook hoe en wanneer deze klachten worden verholpen.