Het Short Filmfestival Roosendaal heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om wijlen regisseur Fons Rademakers te eren. 

Het is de bedoeling dat het nieuwe beeldje elk jaar wordt uitgereikt aan de publieks- en de juryfavorieten uit de tientallen internationale inzendingen die op het festival worden vertoond.

De in 2007 overleden Rademakers, die met zijn speelfilm De Aanslag een Oscar won, kwam uit Roosendaal. De prijzen werden zondagavond voor het eerst uitgereikt aan de winnaars van de eerste editie van het evenement.

65 titels

Op het Short Filmfestival Roosendaal werden 65 titels vertoond die uit de meer dan vierhonderd kandidaten waren geselecteerd. De filmpjes moeten tussen de drie en zeven minuten lang zijn. De award bestaat uit een rode cameralens met een rooster ervoor.

De juryprijs is toegekend aan de Roemeense Laura Lazerescu voor haar film Irreversible. De publieksprijs is gewonnen door Felicity de Hart uit Breda voor haar stopmotion-film It Socks. In de jury zat onder meer Zwartboek- en Alles is Liefde-producent San Fu Maltha.

Het thema van het festival was dit jaar mode. Het thema van volgend jaar is geschiedenis. Roosendaal bestaat dan 750 jaar.