Innovitapark aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal opende woensdag officieel haar deuren. Het is volgens de organisatie de plek in Zuidwest Nederland waar alles op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs samenkomt. 

Ondernemers bieden er hun producten en diensten aan en wisselen ideeën uit. Ook studenten van het Kellebeek College en Avans Hogeschool krijgen een plaats in het park.

Het idee voor het park ontstond in 2015 bij het Care Innovation Center (CIC). Hier werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven samen om vernieuwingen in de zorg te realiseren.

Zowel de gemeente Roosendaal als de provincie Noord-Brabant werden hierbij betrokken. In nauwe samenwerking met CIC, Starters Centra en onderwijsinstellingen is nu een 'broedplaats' voor innovatie gerealiseerd.

Directeur René Verhoeven is aanjager en ontwikkelaar van het vernieuwend concept. "Met de veranderingen in de zorg zijn veel mensen op zoek naar slimme oplossingen die hen kunnen ondersteunen om langer vitaal te blijven."

Verbinding

Wethouder Hans Verbraak was van meet af aan betrokken bij de ontwikkeling van het park. "Roosendaal staat bekend als een stad waar ondernemers een kans krijgen. Hier wordt een verbinding gemaakt tussen verschillende disciplines en er wordt toekomstgericht gedacht en gewerkt."