Ad Rommens uit Zegge heeft woensdag een koninklijk lintje gekregen voor zijn inzet voror huurders uit de gemeente Rucphen.

Het startsein voor de tweede fase Vissenberg 2 in Sprundel woensdagmiddag bleek een mooi moment voor een Koninklijke Onderscheiding. 

Nadat wethouder Lazeroms de officiële openingshandeling op de bouwlocatie had verricht, reikte burgemeester Marjolein van der Meer Mohr een lintje uit aan Rommens. Dit voor zijn jarenlange inzet voor de huurders uit de gemeente Rucphen. 

Huurdersvereniging

Ad Rommens begon in 1989 als bestuurslid bij de huurdersvereniging van zijn woonplaats Zegge, die later (1995) fuseerde met de andere vier huurdersverenigingen uit de gemeente Rucphen.

Rommens vervult hier vanaf het begin de functie van penningmeester. Daarnaast is Rommens sinds 2007 vrijwilliger bij Stichting de Helpende Hand, een klusjesdienst waar ouderen en gehandicapten een beroep op kunnen doen.

Re-integratie

Tevens werkt deze stichting met langdurig werklozen die zich hier kunnen voorbereiden op een reguliere baan (re- integratie). Sinds 2010 is Ad Rommens hier bestuurslid.

Samen met zijn vrouw Hella, en zijn kleinkinderen Levi, Lizzy en Dylan, neemt hij hier op de foto de eerste felicitaties in ontvangst.