Afval op straat achterlaten, wildplassen, openbare dronkenschap, te snel rijden en foutief parkeren: het uitgaansleven in Roosendaal brengt ook ongewenste neveneffecten met zich mee. I

Inspecteurs van de afdeling Veiligheid, Handhaving en Toezicht slingerden het voorbije weekeinde voor genoemde feiten in totaal 35 personen op de bon.

Handhavers

Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaansgebied van Roosendaal. De handhavers waren speciaal in dienst gekomen om vormen van overlast in de Molenstraat en het weggooien van afval rond de Bloemenmarkt te controleren en waar nodig handhavend optreden.

Bekeuringen

Stappers gingen op de bon vanwege het gooien van afval op straat, het openlijk gebruik van drugs, het nuttigen van alcohol op plaatsen waar dat niet mag en foutparkeren.

Het uitdelen van de bekeuringen vond plaats met assistentie van politieagenten op de achtergrond.

Overlast

De komende tijd zijn de inspecteurs regelmatig tijdens de staptijden in de binnenstad te vinden, zo heeft de Gemeente Roosendaal aangekondigd.

Burgemeester en wethouders vinden namelijk dat er te veel overlastmeldingen komen tijdens of na afloop van het uitgaan in het centrum van Roosendaal.