Het SKW Zegge blaast de avondwandelvierdaagse Zegge nieuw leven in. Een nieuw comité is opgestaan en houdt nog dit jaar de eerste editie. 

"We hebben een enquête gehouden onder ouders en daaruit bleek dat er behoorlijk wat vraag was", vertelt Claudia Lauwerijssen. Samen met Anne-Mieke Bosters en Yvonne van Oers vormen zij de organisatie.

Alle deelnemers lopen in de eerste editie die wordt gehouden van maandag 11 tot donderdag 14 september een afstand van vijf kilometer. De routes vertrekken alle dagen bij gemeenschapshuis de Nieuwenbergh en gaan daarna richting de Galgenstraat, het zandpad bij de Heesterbosstraat, de bebouwde kom en tenslotte via de Bosschenhoofdesestraat naar het sportpark van voetbalclub DIOZ.

De nieuwe organisatie heeft er bewust voor gekozen om de vierdaagse in september te houden. "Het was voor ons te kort dag om in het voorjaar nog een editie te houden. In juni vindt ook al de avondfietsvierdaagse van heemkundekring ‘Den Lande van Zegge’ plaats. Die willen we niet in de wielen rijden. In september wordt er relatief weinig georganiseerd en is het vaak ook nog goed weer", geeft Claudia aan. Mogelijk krijgt de wandelvierdaagse in 2018 alsnog een nieuwe datum.

Medaille

De organisatie hoopt op ongeveer honderd deelnemers aan het evenement. Niet alleen de schooljeugd in Zegge is uitgenodigd om mee te lopen. Tijdens de wandelvierdaagse dragen vrijwilligers zorg voor de verkeersveiligheid en de stempelposten. Kinderen onder de twaalf jaar oud mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Wie mee wil doen kan zich alvast opgeven.

Inschrijven voorafgaand aan de avondwandelvierdaagse kan ook vanaf 17.45 uur in de Nieuwenbergh. Tussendoor krijgen deelnemers bij de stempelposten iets te eten en te drinken. Daarvoor wordt ook samengewerkt met lokale sponsoren. Op de laatste avond halen de tamboers van muziekgezelschap de wandelaars feestelijk binnen bij DIOZ.