Zaal Parkzicht gaat naar verwachting snel tegen de vlakte. De voormalige dancing aan de Pastoor Bastiaansensingel in Sint Willebrord staat al jaren leeg.

De West-Brabantse Investeringsmaatschappij (WBIM) wil op de plek van Parkzicht een Gezondheidscentrum bouwen en tien grondgebonden woningen in de huursector. "De omgevingsvergunning voor de plannen is inmiddels aangevraagd", kondigt wethouder René Lazeroms aan.

In het Gezondheidscentrum komen de huisartsen en Apotheek Saturnus. Op dit moment zijn die nog gehuisvest in het Processiepark. De dokterspraktijk aan de Dorpsstraat 115B is te klein geworden voor de werkzaamheden van de huisartsen.

Deze gebouwen worden uiteindelijk gesloopt om van het park één geheel te maken. Op de plek van de panden komt een groene omgeving terug. De gemeente koopt zowel het Praktijkhuis als de apotheek in het park.

Huurwoningen

Volgens wethouder Lazeroms is er veel vraag naar de tien huurwoningen in het hart van Sint Willebrord: "Het gaat om middeldure tot dure huur. Daar was veel belangstelling voor." De bouw van het Gezondheidscentrum en de huizen begint waarschijnlijk niet al te lang na de sloop van Parkzicht.