De gemeente Halderberge wil het onderwerp eenzaamheid graag bespreekbaar maken binnen de gemeente. Daarvoor willen ze in kaart brengen wie zich eenzaam voelt en hoe deze mensen bereikt kunnen worden.

Om daar een beter beeld van te krijgen, wordt er op woensdagavond 20 september om 19.00 uur in het gemeentehuis een bijeenkomst georganiseerd.

De laatste tijd hoor en lees je veel over eenzaamheid bij ouderen, maar ook jongeren en volwassen kunnen last hebben van dit verschijnsel. In Halderberge geeft 40 procent van de ouderen aan zich in bepaalde mate eenzaam te voelen. Doordat het een gevoelig onderwerp is, vinden veel mensen het moeilijk om erover te praten.

Het doel van de bijeenkomst is om met professionals, vrijwilligers en belangstellenden kennis te delen over eenzaamheid, aan te geven wat helpt om eenzaamheid tegen te gaan en samen oplossingen te vinden.

Advies

De avond wordt georganiseerd door vertegenwoordigers van Samenwerkende Ouderenorganisaties Halderberge, de Seniorenraad en de gemeente. Na de bijeenkomst brengt de Seniorenraad een advies uit aan de gemeente over hoe om te gaan met eenzaamheid.