De Rotary Roosendaal houdt zondag 10 september de eerste editie van het ROtary Mosselfeest. De opbrengst is bedoeld voor de Muziekvereniging Roosendaal.

Tussen 16.00 en 20.00 uur kan iedereen mosselen komen proeven. Daarvoor dienen wel vooraf mosselbonnen te worden verkocht. De Zeeuwse mosselen worden uitgeserveerd op het terras aan de Markt 36-38.

De Rotaryvereniging wil zet zich inzetten voor de Muziekvereniging Roosendaal: "Door de enorme culturele bijdrage aan de stad verdient deze club dan ook alle aandacht en ondersteuning van onze club. En dit willen wij samen doen met alle Roosendalers die de muziek ook een warm hart toedragen", zegt Hans Traets namens de organisatie.

Muziekopleiding

Bij Muziekvereniging Roosendaal kan iedere individuele muzikant een plek vinden waar hij of zij zich thuis voelt doordat meerdere orkesten met verschillende ambities in één vereniging samen zijn.

Omdat een structurele basisinfrastructuur voor muziekopleiding in Roosendaal afwezig is, heeft Muziekvereniging Roosendaal de toekomstbestendigheid van het opleiden van muzikanten onder professionele begeleiding tot speerpunt benoemd.