Een man die van betrokkenheid bij een drugslab wordt verdacht, een genderneutraal beleid bij de gemeente en Roosendaalers reizen gemiddeld bijna 26 kilometer naar hun werk. Een overzicht van het Roosendaalse nieuws van deze week.  

Drugslab

In zijn woning in Rijswijk is dinsdag een 56-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een drugslab in Roosendaal.

Het amfetaminelaboratorium werd op 6 april aangetroffen in een loods aan de Jan Frederik Vlekkestraat. Dat pand werd gehuurd door de verdachte. 

Genderneutraal

De gemeente Roosendaal ontwikkelt een genderneutraal beleid. Termen als 'dames en heren' gaan zoveel mogelijk vermeden worden.

Het plan van de gemeente is om tijdens de renovatie van gemeentelijke gebouwen genderneutrale toiletten te plaatsen, en bij formulieren zo min mogelijk te vragen naar het geslacht van burgers. 

Woon-werkverkeer

Inwoners van de gemeente Roosendaal reisden in 2015 gemiddeld 25,9 kilometer naar hun werk, een aantal dat net boven het landelijk gemiddelde ligt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Ruim een derde van de inwoners van de gemeente Roosendaal werkt in de stad zelf: 47,1 procent. Dat aantal is veel hoger dan het Nederlandse gemiddelde van 38 procent.