De gemeente Roosendaal schrapt de zeer ruime beslissingstermijn van zes maanden die nu geldt voor aspirant-kopers voor een particuliere woningbouwkavel. 

Nu de economie aantrekt, vindt het gemeentebestuur deze regeling niet meer van deze tijd. Daarom wordt gekozen voor een meer flexibele aanpak, waarbij kopers binnen enkele weken moeten besluiten of zij een kavel wel of niet aankopen.

Voortaan kijkt de gemeente eerst hoe groot de interesse is in particuliere woningbouwkavels. "Elke locatie kent namelijk haar eigen dynamiek", zegt gemeentewoordvoerster Monique Beukers.

Afhankelijk van de belangstelling wordt de beslissingstermijn voor de aankoop van de percelen vastgesteld. Gemiddeld krijgen aspirant-kopers rekening acht weken de tijd, voordat zij definitief de knoop doorhakken.

Nieuwbouw

Wethouder Toine Theunis van Grondzaken en Vastgoed krijgt de beslissingsbevoegdheid om de uitgifteregels te bepalen voor de woningbouwlocaties. Hierbij wordt ook gekeken naar de specifieke eigenschappen van een bepaald domein.

De flexibele aanpak gaat gelden voor de nieuwbouwlocaties aan de Gebrande Hoef in Moerstraten, de Bamere in Heerle, de Bulkstraat in Wouw en ’t Zand in Roosendaal.