De gemeente Roosendaal heeft maatregelen genomen om de spoorwegovergang aan de Plantagebaan in Wouw veiliger te maken. De bocht waar in april een vrachtwagen vast kwam te zitten wat voor een botsing met een trein zorgde, wordt momenteel verbreed.

"We verruimen de weg met grasbeton-verharding", bevestigt gemeentewoordvoerster Corrie in ’t Hout. Ook worden een verlichtingsmast en een reflectiepaaltje verplaatst om de verbreding mogelijk te maken.

Eind april botste een trein op de vrachtwagen, die zich had vast gemanoeuvreerd in de bocht aan de Plantagebaan. Hierbij raakte een persoon in de trein gewond.

Het treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal lag een heel weekend stil, doordat 85 dwarsliggers waren beschadigd. Ook was de rails compleet verbogen en moesten de slagbomen, de bellen en de lampen worden vervangen.

Na het ongeval bleek de gevaarlijke verkeerssituatie al langere tijd bekend bij de gemeente. Uit een raadsvoorstel voor een omgevignsvergunning van een bedrijf in de buurt, werd al gesproken over 'een knelpunt met aan- en afvoer van verkeer'.