Platvorm R heeft via crowdfunding een bedrag van 10.410 euro opgehaald. Daarmee kan het kunstwerk de Groenfabriek definitief worden gerealiseerd. 

Het geldbedrag werd in een tijdsbestek van vier weken bij elkaar gebracht. 

De Groenfabiek krijgt een plek midden in de stad, namelijk in een verwaarloosde nis van het Tongerloplein. Daarmee ligt het kunstwerk straks ingeklemd tussen de Molenstraat en de kerk. Ooit stonden hier fabrieken en een distilleerderij.

Het stadskunstwerk komt te bestaan uit een bouwwerk van cortenstaal in een groene oase, dat zich als verrassing ontvouwt in een nis van het cultuurplein. De Groenfabriek vertelt het verhaal van een dorp dat zich ontwikkelde tot stad en de groei van de nijverheid die daarmee gepaard ging. Het stukje architectuur leent zich straks ook voor exposities en kleinschalige voorstellingen.

Platvorm R is blij dat het kunstwerk kan worden gerealiseerd. De initiatiefnemers willen daar in september mee beginnen. Het terrein is al bouwrijp gemaakt. Het kunstenaarscollectief wil met deze actie een lelijk stukje Roosendaal weer mooi maken.