Het stuk braakliggend grond, gelegen aan de Raadhuisstraat naast het oude gemeentehuis in Rucphen, krijgt een bestemming. Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen realiseert hier elf nieuwe woningen. 

De feestelijke aftrap werd dinsdag niet alleen door wethouder Lazeroms verricht, maar ook door de toekomstige bewoners.

Een ludieke opening, met als voorafje een goochelaar en als toetje een barbecue. Doel van deze happening; een mooie gelegenheid om alvast met je toekomstige buren  kennis te maken.

De toekomstige bewoners geven ook allen acte de presence op de uitnodiging die zij van de projectontwikkelaar en aannemer ontvingen. Kenmerkend van de buurtjes is de jeugdige leeftijd. Starters die vanuit de ouderlijke woning de stap tot samenwonen wagen, maar ook jongeren die overstappen van huur naar koop.

Spanningsveld

"In no- time waren de woningen verkocht", laat Frans Heijblom van het gelijknamige makelaarskantoor weten. "De vraagprijs van de woningen varieert van 190.000 tot 200.000. Een prachtige prijsklasse voor de jongeren. Overal kampen wij met het spanningsveld dat er voor de jeugd nauwelijks woningen zijn."

Ook de locatie, in het hart van Rucphen, draagt bij aan de snelle verkoop. Elf woningen, bestaande uit ruime rij- en hoekwoningen, allen duurzaam uitgerust met zonne-energie en extra isolatie. Maar waar de jeugd vooral van gecharmeerd is, zijn de karakteristieke gevels. "Een nieuwe trend, deze gevarieerde gevels die elk een eigen uitstraling hebben. De woningen worden hiermee individueel", vult de makelaar aan.

Contouren

Hoewel de officiële opening dinsdag plaatsvond, zijn de eerste contouren van de woningen al zichtbaar. Aannemer Gebroeders Nouws uit Sprundel hierover: "Drie weken geleden zijn we gestart. Wat later dan gepland omdat de levering van de vloeren en het isolatiemateriaal op zich liet wachten. Voor de vakantie hopen we de vloeren er nu in te hebben, zodat in de vakantie de binnenmuren geplaatst kunnen worden." 

Waarbij Johan Nouws opmerkt dat de zomerstop minimaal zal zijn. De oplevering staat gepland aan het begin van 2018. "Tussen het eerste en tweede kwartaal",  vult Bart Nouws aan.