Zaterdagochtend werd de molen in Wouw, De Arend, officieel door directievoorzitter van Rabobank Zuid-West Brabant, Ed Vreman, heropend. Dat gebeurde met een feestelijke gebeurtenis waarbij een van de nieuwe wiekzeilen werd gespannen.

Bestuur, vrijwilligers, sponsoren en belangstellenden waren uitermate tevreden met het uiteindelijke resultaat.

Dat daar 5,5 jaar hard werken aan vooraf is gegaan, valt aan de hele molen te zien. Dankzij het werven van gemeentelijke en provinciale subsidies en de giften van grote en kleine sponsoren, kan De Arend de komende vijfentwintig jaar weer functioneren.

Voorzitter van de Stichting, Ton Kuijten, roemde zijn collega bestuursleden, vrijwilligers en beide molenaars. "Dankzij een hecht team en een uitstekende taakverdeling hebben we deze klus kunnen klaren.

Onze technische man, Herman Goovaarts, heeft alles in beeld  gebracht dat gerepareerd moest worden. Toen we begonnen was het een wonder dat je geen schok kreeg als je ergens het licht aandeed", schetst hij de beginsituatie.

Herstel

En dat er nogal wat moest gebeuren blijkt uit de  opsomming aan herstelactiviteiten.

"Zoals gezegd nieuwe elektrische bedrading, de molen moest opnieuw gevoegd en geïsoleerd worden, de roede van de molen was gescheurd, de molenstenen moesten worden opgeknapt, het stucwerk is vernieuwd, een van de wieken moest voor herstel naar een speciaal bedrijf in Limburg en het ‘magazijn’ moest worden leeggemaakt en ingericht als ontvangstruimte."

Inmiddels is er zo’n 170.000 euro uitgegeven om de molen helemaal op te knappen.