Geen waarschuwingsbord bij zebrapad Dijkcentrum

De gemeente Roosendaal is niet van plan om een waarschuwingsbord te plaatsen bij het zebrapad nabij het Dijkcentrum. 

Dat meldt wethouder Cees Lok op vragen van VLP-fractievoorzitter Arwen van Gestel. 

Die stelde voor om een waarschuwingsbord voor de bocht van de voetgangersoversteekplaats neer te zetten, zodat de situatie voor automobilisten duidelijker wordt.

Volgens Van Gestel is er op deze plek sprake van een verkeersonveilige situatie. Hij wijst er op dat onder meer automobilisten voor het passeren van dit zebrapad eerst een scherpe bocht vanuit de Flintdijk moeten passeren. Net na deze bocht ligt een voetgangersoversteekplaats die is voorzien van verlichting.

Scherpe bocht

"Die is voor automobilisten pas waarneembaar als je door de zeer scherpe bocht bent. Zodra iemand anders langs de sensoren loopt, gaan er lampjes branden. Voor automobilisten die net door de bocht komen is er dan nauwelijks tijd om te reageren, wat voor zowel voor overstekende voetgangers, de automobilist en achteropkomend verkeer tot gevaarlijke situaties leidt", legt Van Gestel uit.

Volgens hem zou een waarschuwingsbord ter hoogte van huisnummer 48 leiden tot een meer verkeersveilige oversteekplaats. “De weggebruiker wordt zo eerder geattendeerd op eventueel overstekende voetgangers”, meent de VLP’er.

Goedwerkende oversteek

Wethouder Cees Lok van Bereikbaarheid en Mobiliteit deelt de mening van Van Gestel niet. Hij wijst er op dat de locatie van het zebrapad met de lampjes in goed overleg is gekozen met het Bewonersplatform Kortendijk: "Vanuit deze groepen krijgen wij signalen dat de oversteek goed werkt. Meldingen over mogelijke gevaarlijke situaties hebben wij tot op heden niet ontvangen."

Volgens Lok is het zeker mogelijk om een waarschuwingsbord te plaatsen, maar is dit overbodig: "Gezien de positieve signalen is dit vooraf niet noodzakelijk."

Lees meer over:
Tip de redactie