Mavoleerlingen Gertrudiscollege naar locatie Bovendonk

De mavoleerlingen van het Gertrudiscollege verhuizen komend schooljaar naar de hoofdlocatie aan de Bovendonk. Dat heeft collegedirecteur Marijke van der Meer bekend gemaakt. 

De verhuizing vindt plaats in de week van 10 tot 14 juli. Het is de bedoeling dat het Gertrudiscollege verder gaat als mavoschool onder de naam Norbertus Gertrudis Mavo.

Dat gebeurt op de dependance aan de Vincentiusstraat. Dit schoolgebouw zal een grondige verbouwing ondergaan.

Het gebouw en het terrein aan de Vincentiusstraat staan in de periode dat de mavoleerlingen tijdelijk vertrekken niet leeg. Er komen tijdelijk bewoners in op basis van een antikraakcontract. De komende tijd volgt een onderzoek naar de toekomstige inrichting van het schoolgebouw. Daarvoor wordt een plan van eisen opgesteld.

Leerlingenkrimp

Ook zoekt het Gertrudiscollege naar een architect. Het is de bedoeling dat deze selectie voor 1 januari 2018 is afgerond. Uiteindelijk stoot het Gertrudis de havo- en vwo-afdeling door een leerlingenkrimp af.

Nieuwe leerlingen die naar één van deze hogere onderwijsvormen wil, kunnen dan terecht op het Norbertuscollege dat verder gaat als Norbertus Gertrudis Lyceum.

Lees meer over:
Tip de redactie