Vrouw rijdt expres met auto in op voetganger Roosendaal na ruzie

Een 29-jarige vrouw uit Roosendaal is donderdagmiddag aangehouden omdat ze, na een ruzie met het slachtoffer, met haar auto is ingereden op een 33-jarige plaatsgenote.

De vrouw wordt verdacht van poging tot doodslag, meldt de politie vrijdag aan NU.nl. 

De twee vrouwen kregen rond 16.00 uur ruzie in een sportschool. Een agent, buiten diensttijd, was daar ook aanwezig en haalde het duo uit elkaar. 

Op straat ging de ruzie echter verder: de 29-jarige verdachte is hierbij met haar voertuig op het slachtoffer ingereden. De agent heeft met behulp van een omstander de vrouw achter het stuur vandaan gesleurd en aangehouden.

Het slachtoffer is met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het verstoren van de openbare orde heeft ze een proces verbaal gekregen.

Vervolging

Volgens de politie weigert de 33-jarige vrouw aangifte te doen. Het Openbaar Ministerie (OM) kijkt echter of de 29-jarige vrouw alsnog vervolgd gaat worden: een aangifte in deze zaak is volgens de politie niet nodig.

"We nemen dit hoog op, omdat ten tijde van de ruzie veel kleine kinderen op straat liepen. Het had dus zomaar anders af kunnen lopen", aldus de politiewoordvoerder.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie