Eerste schop in de grond voor distributiecentrum op Borchwerf II

Op industrieterrein Borchwerf II staken manager Job Sonke van Hollister Etten-Leur, Hugh Berry van Hollister Amerika en wethouder Frits Harteveld donderdagmiddag de eerste schep in de grond voor de bouw van het distributiecentrum van Hollister. 

Hollister is een Amerikaans bedrijf dat medische hulpmiddelen en diensten ontwikkelt, fabriceert en levert over de gehele wereld en in 2008 in Etten-Leur neerstreek voor de distributie van zijn goederen.

De 10.000 vierkante meter aldaar bleken al na enkele jaren veel te krap, zegt Harry Neutel. De Zevenbergenaar zorgt voor de afhandeling van de binnenkomende goederen in Etten-Leur en kwam even naar de officiële handeling kijken.

"Ik kan soms niet meer uit de voeten met alle goederen, onlangs moesten we al duizend pallets ergens anders stallen. Ik kijk uit naar de grote, nieuwe ruimte hier in Oud Gastel. En voor het reizen van huis naar werk zal het weinig uitmaken."

De nieuwe locatie zal 30.000 vierkante meter groot zijn, met mogelijkheden om uit te breiden naar ruim 40.000. Er wordt over een gedeelte van de het distributiecentrum een verdiepingsvloer gelegd ten behoeve van het kantoor. 

Er werken momenteel 65 mensen in de oude vestiging, zij kunnen eind dit jaar allemaal over naar de nieuwe locatie.

Lees meer over:
Tip de redactie