De Ster ZLM Toer trekt donderdag 15 juni door Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten. De Heerlese wielrenner Sjoerd van Ginneken (24) van team Roompot-Nederlandse loterij rijdt dan voor het eerst sinds lange tijd in zijn eigen gemeente. 

De profrenner begint met Roompot aan zijn derde Ster ZLM Toer. Hij blikt met plezier vooruit: “Ik denk dat het voor iedere renner leuk is om door zijn eigen streek te koersen."

Van Ginneken sloot in 2015 direct aan toen de oranje ploeg opgericht werd. Hij gaat nu aan zijn derde Ster ZLM Toer beginnen met het team.

"Maar het is de vierde keer op rij dat hij voor mij op het programma staat", vertelt de coureur. "Mijn eerste deelname was toen ik voor het continentale Metec-TKH reed. Dat was voor mij ook één van de eerste profkoersen die ik mocht rijden. Maar vooral de laatste twee jaren en ook de aankomende editie zijn bijzonder, omdat ik door ZLM gesponsord word binnen onze ploeg."

De wielrenner is ook ZLM-ambassadeur. "Voor ZLM is het ook bijzonder dat ze in de koers die zijn sponsoren ook renners hebben rijden die ze sponsoren."

Veel bekenden

En dit jaar is het voor Van Ginneken dus extra bijzonder. In de tweede etappe, van Tholen naar Hoogerheide, komt het peloton namelijk door 'zijn' Heerle.

"Ik woon hier al mijn hele leven en wij hebben natuurlijk wel de Ronde van Heerle, maar daar mag ik al een aantal jaren niet meer rijden omdat ik profrenner ben. Er komt hier eigenlijk nooit een grote koers in de buurt langs."

De wielrenner vindt het leuk dat zijn familie de kans heeft om dichtbij huis te kunnen kijken. "En hoewel het wel op een donderdagmiddag is en veel mensen moeten werken, verwacht ik zeker wel dat er veel bekenden van mij langs de kant zullen staan. Ik kijk erg uit naar die etappe."