De organisatie van het Dijkpopfestival op zaterdag 17 juni stond voor een zware beslissing. Maar liefst 55 bands hadden zich ingeschreven om te mogen optreden op Dijkpop. Daarvan zijn er acht geselecteerd die mogen optreden. 

Dat gebeurt op het festivalterrein naast wijkcentrum ’t Dijksteeke. De organisatie van Dijkpop die bestaat uit Michelle van Leeuwen, Iman Dane, Johan Henning, Jan Vinkcx, Cees Schijvenaars en de broers Peter en Ad Schijven heeft jaarlijks heel wat werk met de voorbereidingen.

"We voorzien duidelijk in een behoefte", zegt Ad Schijven, initiatiefnemer van het festival. "We geven de musicerende jeugd een kans zich te presenteren in het Roosendaalse en het project dient ook als stageplaats voor muziek gerelateerde opleidingen. Het idee is ontstaan in de tijd dat er popworkshops georganiseerd werden door de welzijnsorganisatie SIW en het CVK in de Bergspil in de wijk Tolberg en in het Dijksteeke in Kortendijk. Wekelijks kregen jonge muzikanten les en werden er bandjes gevormd."

"Mijn zoon Bart had ook een bandje opgericht met de naam 'Dare to be different' en kreeg les van Joost Verbraak. Regelmatig kwamen wij, ouders, kijken naar de vorderingen van onze kids. Toen kregen we het plan om een jaarlijks festival te organiseren waarbij de bands het geleerde in praktijk konden brengen. Het festival is uitgegroeid tot een begrip in Roosendaal. Dijkpop viert volgend jaar het tweede lustrum."

Tribute to Fokke Rosier

De bands die 17 juni op gaan treden komen uit alle windstreken. Uit het midden van het land zijn er de bands ‘The Wish experience’ en ‘Beaux’. Verschillende leden van Beaux hebben een opleiding gevolgd aan de Herman Brood Academie. Ook uit België zijn er een drietal bands namelijk ‘Indigo Temple’, ‘The Whereabouts of J.Albert’ en ‘Solitude Within’.

De Friese band ‘Ninelives’ zingt zowel in het Engels als in het Fries. Uit Brabant komen ‘Fast Lane’ en ‘The Faction’. De laatste band komt uit Roosendaal en hun muziek wordt geïnspireerd en beïnvloed door Bruce Springsteen, Bob Dylan en rock en roll uit de 50 en 60 er jaren.

De rockband bestaat uit Eric den Tuinder, Stefan Maas, Jasper van Overveld en Sanne Verbogt. Ze brengen een speciaal eerbetoon aan Fokke Rosier, de overleden drummer van de Nederpopband KAAS. Fokke was een bevlogen musicus die na een moeilijk leven met een psychische ziekte (manisch depressiviteit) in 2014 een einde maakte aan zijn leven.

Openluchtconcert in het Vrouwenhof

Op het festivalterrein staan ieder jaar weer een aantal kramen waar festivalartikelen te koop zijn zoals de T-shirts en platen. De ontwerpen van T-shirt en de poster van dit jaar zijn van Frank Roks die jaarlijks een bijzondere act verzorgt voor de kinderen op het festival.

Ook voor de inwendige mens wordt die dag gezorgd. Op 5 augustus vanaf 15.00 uur organiseert Dijkpop samen met Stichting Openluchttheater een openluchtconcert in het Vrouwenhof waar vijf bands die zich eerder hadden ingeschreven voor Dijkpop een kans krijgen hun muzikale talent te onthullen.