De Oude Antwerpse Postbaan in Hoeven wordt eerder in een nieuw jasje gestoken dan gepland. Het gedeelte tussen de Bosschendijk en Achter ’t Hof heeft dankzij de werkzaamheden in Hoeven veel te verduren gehad en daarom wil de gemeente niet zoals gepland wachten tot 2018. 

Dit jaar nog gaat de weg op de schop. De werkzaamheden aan de Pagnevaartweg worden juist uitgesteld naar volgend jaar.

De Oude Antwerpse Postbaan zou in 2018 onderworpen worden aan groot onderhoud, maar nu de weg is ingezet als omleidingsroute kan dat eigenlijk niet zo lang meer op zich laten wachten.

"Het is heel duidelijk dat de weg nu kwalitatief gezien heel slecht is. De Pagnevaartweg stond eerder op de rol, maar er wordt nog hard gewerkt aan de doorgaande route Oudenbosch. Het zou zonde zijn als we die weg en de kleine zijstraatjes extra gaan belasten en daar dan weer schade aan ontstaat. Vandaar dat we het qua planning om gaan wisselen", verduidelijkt wethouder Jan Mollen.

Aanbesteding

De werkzaamheden aan de Oude Antwerpse Postbaan staan nu gepland voor het derde of vierde kwartaal van 2017. Het werk duurt tot begin 2018. In januari vindt de aanbesteding voor het onderhoud aan de Pagnevaartweg plaats.