Harmonie- en Malletkorps Oranje uit Wouw heeft de Muziekfeesten, die van 30 juni tot 2 juli zouden worden gehouden, afgeblazen. Reden is dat de organisatie te weinig horeca-ondernemers vond voor het culinaire onderdeel 'Smakelijk Wouw.'

Daardoor kon het evenement niet financieel worden gedekt. 

Oranje heeft gekeken naar alternatieven voor Smakelijk Wouw, maar die waren niet aantrekkelijk genoeg of vroegen te veel tijd om op korte termijn te organiseren.

"Gezien het grote aantal bezoekers vormde Smakelijk Wouw de afgelopen jaren steeds de basis voor de muziekfeesten om tenminste kostendekkend te werken of in ieder geval een klein verlies te draaien", meldt de organisatie.

Programma

De organisatie had voor de Muziekfeesten in Wouw een heel programma samengesteld. Het was de bedoeling om af te trappen met de quiz kWOUWdaK’tWIST. Hierbij zouden streekgenoten hun kennis over Wouw en omgeving testen. Op zaterdag stonden muziek- en dansoptredens gepland. Smakelijk Wouw stond voor de avond ingepland.

Horeca-ondernemers gaven daarbij een kijkje in de keuken, kookten live voor het publiek en bezoekers konden genieten van verschillende hapjes in ingerichte pagodetenten. De harmonie trad zondag 2 juni zelf op met een koffieconcert. Deze activiteit gaat wel door. Wel zoekt het muziekgezelschap nog een alternatieve buitenlocatie voor het optreden.