De Natuur Werkgroep Rucphen houdt donderdag 1 juni een open dag over het Flower Power project, waarin wordt verteld over de voortgang en het belang van het inzaaien van zeldzame akkerkruiden.

Deze bijeenkomst is met name interessant voor eigenaren van agrarische gronden in en rond de Rucphense Bossen.

Het project heeft in het eerste jaar geresulteerd in ruim zes hectare akkers met akkerkruiden die vrijwel uit Brabant zijn verdwenen.

In de komende jaren zal hieraan nog ruim tien hectare worden toegevoegd. Het ploegen, frezen, inzaaien en monitoren van de akkers is vrijwel geheel in handen van vrijwilligers van de Natuur Werkgroep.

Lezingen

Om 10 uur wordt gestart aan de Heimolendreef 15 in Rucphen. 's Ochtends ligt de nadruk op een aantal lezingen over het project. Daarnaast wordt aandacht besteed aan subsidiemogelijkheden voor de grondeigenaren. Vervolgens worden enkele nabijgelegen akkers bezocht om kennis te maken met de eerste resultaten.

Na de lunch worden vanaf 13.00 uur meerdere ingezaaide akkers in de Rucphense Bossen bezocht. Hierbij zullen onderlinge verschillen tussen kleinere en grotere akkers nader worden toegelicht.

Na de bezoeken wordt de dag na een evaluatie- en vragenronde, rond 16.00 uur afgesloten aan de Heimolendreef.