Nieuwe editie van Roosendaal Zingt vindt plaats op de Nieuwe Markt

De dertiende editie van Roosendaal Zingt vindt zaterdag 10 en zondag 11 juni plaats op de Nieuwe Markt in de binnenstad. 

Zaterdagavond is een lichtshow, een dag later wordt het officieel geopend door wethouder Cees Lok.

Na een uitstapje op locatie Park Vrouwenhof vorig jaar, heeft de organisatie van Roosendaal Zingt gehoor gegeven aan de mening van het publiek: "Wij zingen liever in de binnenstad". Dit zag de organisatie als een mooie kans om te combineren met de officiële opening van de Nieuwe Markt.

Op 10 juni komen diverse tributebands. Voor kinderen is er om 14.00 uur de Telekids Roadshow.

Er volgen nog optredens van coverband Toe Maar en Capital S (Motown) en DJ Sebastian Floris. "We sluiten de avond af met een spectaculaire lichtshow om 22.30 uur", vertelt Van den Berg, woordvoerder van de organisatie.

Zondag

Op de Nieuwe Markt treden vanaf 12.00 uur Ivy Linn & and the Left Hand Gamblers en The Billy’s op.

Remko and Friends lossen The Billy’s even af en dan is het bijna 15.15 uur. Tijd voor de officiële openingshandeling door wethouder Cees Lok van de geheel vernieuwde Nieuwe Markt. Inmiddels is het dan naar verwachting al lekker druk op de markt en zal de bekende coverband STOOT het feest compleet maken.

"STOOT heeft al opgetreden bij Amstel Live", vertelt Van den Berg. “Zij brengen 60 procent Nederlandstalige en 40 procent Engelstalige meezingers. De teksten zijn mee te lezen op grote schermen. Dus iedereen kan meezingen."

Lees meer over:
Tip de redactie