Pinautomaat Rucphen dicht uit angst voor plofkraak

Rabobank De Zuidelijke Baronie sluit met onmiddellijke ingang de pinautomaat aan het Raadhuisplein 2 in Rucphen. Reden is dat deze geldautomaat gevoelig is voor plofkraken. 

Het afgelopen jaar zijn in heel Nederland diverse pinapparaten opgeblazen, waarbij ook omringende gebouwen beschadigd raakten.

De geldautomaten op andere locaties van Rabobank De Zuidelijke Baronie in de gemeente Rucphen blijven wel open.

Het gaat om pinapparaten aan de Neerhof 2 in Sprundel, aan de Dorpsstraat 113 in Sint Willebrord en aan de Sint Antoniusstraat 36 in Schijf nabij de Attent-supermarkt.

Financiële schade

Sinds vorig jaar heeft de Rabobank te maken met een golf van plofkraken of pogingen daartoe: "Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen." 

"We realiseren ons ook goed dat de schrik in de benen van omwonenden zit gezien de impact van plofkraken. Daar houden we uiteraard ook rekening mee", aldus Walter van Dinther, directievoorzitter van Rabobank De Zuidelijke Baronie.

In aanloop naar de sluiting is er overleg geweest tussen de bank en de gemeente Rucphen. Samen gaan zij op zoek naar een betere, alternatieve locatie voor een geldautomaat.

Lees meer over:
Tip de redactie