Jachthaven Oudenbosch krijgt onderscheiding voor veiligheid

De internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft de jachthaven in Oudenbosch aangemerkt als schone en veilige jachthaven.

Oudenbosch is een van de 122 jachthavens in Nederland die de onderscheiding heeft gekregen.

Ook 61 stranden kregen de Blauwe Vlag toegekend. Het keurmerk werd uitgereikt op de Pier in Scheveningen. "De jachthaven in Oudenbosch is veilig en schoon", aldus de internationale jury voor de Blauwe Vlag uit Denemarken.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die ieder jaar wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Locaties moeten aan behoorlijk wat criteria voldoen om überhaupt genomineerd te worden. Zo zijn schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid een must om in aanmerking te komen voor de onderscheiding.

Erkenning

De jury benadrukt dat De Blauwe Vlag ieder jaar opnieuw verdiend moet worden en dat er ieder jaar aan de hand van controles bekeken wordt of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Het is de tweede keer dat de jachthaven in Oudenbosch de Blauwe Vlag ontvangt.

"We zijn erg trots op de Blauwe Vlag", zegt Peter van Vuuren van jachthaven Oudenbosch. "Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product", aldus Van Vuuren.

Uitreiking

Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale jury was vol lof over de 138 Nederlandse kandidaten.

De officiële uitreiking van de Blauwe Vlag en certificaten aan de genomineerden gebeurde in het Nationaal Topzeilcentrum aan de haven van Scheveningen.

Lees meer over:
Tip de redactie