Overzicht: Dit kun je doen op de jaarmarkt in Roosendaal

Op 28 mei vindt voor de vierde maal een grote jaarmarkt plaats in het stadcentrum van Roosendaal. Er zijn volop koopjesmogelijkheden in maar liefst 250 kraampjes, uiteenlopend van kleding, bloemen, tassen en andere lederwaren tot echte ouderwetse standwerkerskramen. 

Wie kent ze niet, de man die alles kan met zijn hak- en snijmachine of de zeep die alle vlekken verwijdert in een handomdraai.

"De jaarmarkt is een gezinsuitje met voor elk wat wils", vertelt organisator Laros Entertainment. "Voor de kinderen zijn er diverse kinderattracties zoals een draaimolen, hindernissenparcours en kangojumps."

De kraampjes staan opgesteld in de Dokter Braberstraat, de Markt, Raadhuisstraat, Molenstraat en Nieuwe Markt. Er komen standhouders uit het hele land, maar ook uit Duitsland en België. Plaatselijke winkeliers doen eveneens mee.

Diversiteit

"De diversiteit maakt het extra aantrekkelijk. Primeur dit jaar is een heus Automotiveplein waar vier grote automerken hun nieuwste modellen presenteren", aldus de organisatie.

Er komen diverse foodtrucks waar bezoekers een culinair uitstapje kunnen maken.

Lentefestival

Met maar liefst zes podia biedt het Lentefestival plaats aan dertig kapellen om hun uiteenlopend feestrepertoire te spelen tijdens de jaarmarkt. Het hoofdpodium staat op de Markt, de andere vijf zijn te vinden op onder andere het Tongerloplein, in de Molenstraat, de Raadhuisstraat, de Nieuwe Markt en Bloemenmarkt.

Het festival wordt georganiseerd door Van Gin Kaante uit Roosendaal. Zij spelen zelf altijd met carnaval en vinden het leuk dat de kapellen hun muziek ook op braderieën en soortgelijke evenementen kunnen brengen. "We merken dat hier een grote behoefte aan is", vertelt Ingrid Michidis. 'We organiseren het nu voor de derde keer en hebben al vele aanmeldingen binnen, zelfs uit Vught, Dordrecht, Oisterwijk en Nieuw-Vossemeer."

Veiling

Roosendaalse kunstenaars stellen enkele kunstwerken ter beschikking voor de veiling waarvan de opbrengst samen met die van een loterij, naar een goed doel gaat. Het goede doel voor het Lentefestival is RAC (Rijks Ambtenaren Carnavalsonderneming), die tijdens carnaval langsgaat bij ziekenhuizen en bejaardentehuizen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie