Overzicht: Het programma van de kermis en braderie in Zegge

De kermis start donderdag in het centrum van Zegge. Er komt een gevarieerd aantal attracties naar het dorp. 

Hoogtepunt van de kermis is de braderie die op zondag naar het dorp staat.

De jaarmarkt gaat direct na de Heilige Mis om 11.00 uur van start. Het is de afgelopen dagen al behoorlijk druk in bedevaartsoord Zegge, doordat veel mensen als pelgrim Maria een groet willen brengen.

De organisatie van de kermis en de braderie is in handen van harmonie- en tamboerkorps St. Cecilia. De gehele opbrengst van het weekend komt dan ook ten goede aan deze vereniging. De muzikanten van St. Cecilia openen de kermis donderdagavond om 19.00 uur met een rondwandeling.

Kramen

Het terras op de braderie heeft dit jaar een andere plek gekregen. De tafels en stoelen buiten staan nu niet in de Spoorstraat, maar op de hoek van de Hoefstraat en de O.L. Vrouwestraat. De jaarmarkt telt traditioneel weer tientallen kramen.

Te koop zijn onder meer kleding, horloges, sieraden, boeken, cd’s, decoratie en andere prullaria. Ook aan voedsel wordt gedacht. Verkrijgbaar zijn bijvoorbeeld frietjes, kroketten, worst, poffertjes, ijsjes, loempia’s en aardbeien.

Muziek

De organisatie denkt ook aan muziek. Entertainer Eric is de hoofdact. Deze artiest is geen onbekende in de Zeg en brengt een uiteenlopend repertoire. De leerlingen van de tamboers en de harmonie van St. Cecilia verzorgen een openingsoptreden bij de start van de braderie.

In de loop van de middag treden Duo Jolex en dweilband Stik Leutig op. Ook Dance4You zorgt voor een muzikale noot. De braderie is om 17.00 uur afgelopen. De kermis draait de hele avond door. De braderie is gratis toegankelijk. Parkeren kan gemakkelijk in de omliggende straten. Ook fietsers kunnen hun vervoersmiddel gemakkelijk wegzetten.

Meimaand

Ondertussen wordt er in Zegge stil gestaan bij de meimaand. Het rozenhoedje wordt dagelijks gebeden om 18.45 uur en in de kapel vindt elke avond om 19.00 uur een viering plaats.

In het weekend zijn er eucharistievieringen op zaterdag om 19.00 uur en op zondag om 06.00 uur, 08.00 en 10.00 uur. Elk jaar komen er tienduizend pelgrims naar het dorp in mei. Dat kan natuurlijk komende zondag worden gecombineerd met een bezoek aan de braderie en de kermis.

Lees meer over:
Tip de redactie