PvdA en CDA willen plek voor Theaterhuis Roosendaal in Stadsoevers

De PvdA en het CDA willen dat het Theaterhuis Roosendaal een plekje krijgt in de nieuwe wijk Stadsoevers. In het Theaterhuis worden onder meer toneellessen gegeven. 

Betrokken zijn theatergezelschappen Drie Maal Plankenkoorts en Tiuri. Zij werken op dit moment vanuit het Essentgebouw aan het Kadeplein 4 in Roosendaal.

De gemeente Roosendaal bekijkt op dit moment was er met het oude Essentgebouw moet gebeuren. Raadsleden Michael Yap van de PvdA en Sandra van den Nieuwenhof van het CDA geven aan dat het Theaterhuis cultuurbeleving en educatie graag verder wil vormgeven op een structurele locatie.

De twee wijzen er op dat het Essentgebouw steeds meer gebruikers trekt. Dit aantal kan volgens hem alleen maar groeien als er duidelijkheid is over de toekomst van het pand.

Essentgebouw

De twee partijen vragen in raadsvragen aan wethouder Hans Verbraak of hij het Theaterhuis Roosendaal een toegevoegde waarde vindt voor Roosendaal en in het specifiek voor Stadsoevers.

Zij stellen voor het Essentgebouw te behouden voor dit culturele concept en vragen de wethouder het pand terug te trekken uit de ontwikkelingsportefeuille. Ook zijn zij benieuwd of het Theaterhuis terecht kan op een alternatieve locatie. De vragen zijn nog in behandeling.

Lees meer over:
Tip de redactie