West-Brabant uitgeroepen tot beste logistieke hotspot

De regio West-Brabant is verkozen tot Logistieke Hotspot Nummer 1 van Nederland. Een panel van 31 experts uit de logistieke sector gaf de meeste punten aan de Brabantse regio die bestaat uit de gemeenten Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en Moerdijk. 

De afgelopen jaren ging de titel steeds naar de regio Venlo-Venray. Vijf jaar geleden scoorde West-Brabant ook het al beste, maar daarna kreeg de regio minder punten.

In 2014 en 2015 moest de regio de tweede positie zelfs afstaan aan de regio Tilburg-Waalwijk. Vorig jaar klom West-Brabant weer op naar de tweede plek, gevolgd door een eerste plaats dit jaar.

Beschikbaarheid

Voor het bepalen van de ranking van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland, heeft Logistiek.nl een panel samengesteld uit 31 experts. Die bestaat onder meer uit vastgoedontwikkelaars, makelaars, locatie-adviesbureaus en logistiek dienstverleners en verladers.

Zij vergeleken de regio’s op basis een enquête aan de hand van beschikbaarheid van geschikt personeel, bouwgrond en panden. Ook bekeken zij de houding van overheid/gemeenten, de aanwezigheid van goede infrastructuur en de bereikbaarheid van logistieke knooppunten.

Opvallend is dat West-Brabant nek aan nek ging met Venlo-Venray. De twee regio’s behaalden evenveel stemmen op het gebied van beschikbaarheid van bouwgrond, geschikte panden en medewerking van gemeenten/overheid. West-Brabant ging met twee stemmen meer aan de leiding op het gebied van goede infrastructuur, inzet en motivatie van medewerkers en logistieke knooppunten.

Verheugd

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal heeft zich vanuit zijn bestuurlijke functie hard gemaakt voor de logistieke sector in West-Brabant.

Hij reageert verheugd op de nummer-één-positie: "Geweldig om na vijf jaar weer de logistieke hotspot van Nederland te zijn. Ik ben er van overtuigd dat we met ons regionale, logistieke programma en de unieke samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Connected West-Brabant, deze positie de komende jaren zullen versterken en uitbouwen."

Connected is een samenwerkingsverband tussen elf logistiek dienstverleners, zes gemeenten, de regionale MBO- en HBO-opleidingen, TKI Dinalog en REWIN West-Brabant.

Tip de redactie