Meer dan 60.000 euro opgehaald voor oud raadhuis Rucphen

De crowfundingsactie voor het voormalig raadhuis in Rucphen loopt als een speer. In totaal is al een bedrag van 64.483 euro opgehaald.

Ondernemersechtpaar Ton en Anja Jaspers namen het initiatief om het voormalig gemeentehuis een andere functie te geven. In totaal komen er vier bedrijven in het historische pand uit 1850.

Ton en Anja Jaspers vestigen hun bedrijven Galerie TON en de ambachtelijke lijstenmakerij Lijst IN in het raadhuis. Zij zochten een plek om hun galerie te vestigen en stuitten op het raadhuis in hun eigen woonplaats Rucphen.

Samen met restaurant Spijshuis Uit de Kunst en ijssalon Koud Kunstje brengen zij op deze locatie kunst, ambacht, eten en drinken samen.

Hotspot

Eind mei 2017 willen zij de deuren van de nieuwe hotspot openen. Samen met het Triodos Cultuurfonds en de inbreng van eigen middelen hebben zij het pand kunnen aankopen en eerste noodzakelijke verbouwingen kunnen doen.

Om het gebouw tot een mooi geheel te maken en de verbouwing en onderhoud echt goed te kunnen uitvoeren, zijn zij een crowdfundingcampagne gestart op CrowdAboutNow.

Netwerk

"Daarnaast willen we met de campagne een netwerk van ambassadeurs om ons heen verzamelen en mensen verbinden die net als wij vinden dat je écht een keer in Rucphen geweest moet zijn als je je zintuigen wilt laten prikkelen", legt Ton Jaspers uit.

Het plan voor het voormalig Raadhuis is ook onderdeel van de grotere visie om gemeente Rucphen toeristisch aantrekkelijker te maken. Naast het heidegebied zal meer cultureel aanbod bijdragen aan een onderscheidende positie voor de gemeente Rucphen in het zuiden.

Campagne

"We willen bijdragen aan dorpsvernieuwing en -ontwikkeling door in de gemeente de concentratie op kunst en ambacht meer naar voren te brengen. Onder de rivieren is er op dit gebied nog te weinig te vinden", vindt Ton Jaspers.

Met de crowdfundingcampagne willen de ondernemers 80.000 euro ophalen. In een paar dagen tijd is al tachtig procent van het doelbedrag opgehaald. Als het minimale doelbedrag is behaald gaan de ondernemers door tot de tweehonderd procent om zo het volledige plan optimaal te kunnen realiseren.

Lees meer over:
Tip de redactie