Wijk de Kroeven in Roosendaal krijgt 'fitroute' voor ouderen

Wijk de Kroeven krijgt een eigen 'fitroute'. Die wordt geopend tijdens de Week van de Beweging van maandag 15 mei tot dinsdag 23 mei in woonzorgcentra De Brink en De Wildenborch.

Senioren worden met de fitroute uitgedaagd om in beweging te blijven. Dit initiatief is ontwikkeld door zorgorganisatie Groenhuysen in samenwerking met de gemeente, atletiekvereniging THOR en medewerkers en bewoners van De Brink.

De fitroute draagt volgens medewerkster Janneke de Kroon van De Brink bij aan het verstandelijk en geestelijk actief blijven op oudere leeftijd: "En als we het gezamenlijk kunnen doen, dan zorgt het ook nog eens voor gezelligheid. We stimuleren senioren die wonen in de Brink of in de Wildenborch of in de wijk Kroeven om zelf het beste uit hun dag te halen."

De route kan alleen worden gelopen, maar ook samen met anderen of onder begeleiding van een fysiotherapeut. De officiële opening is op dinsdag 16 mei.

Opening

Daarnaast komt zorgrobot Zora maandag 15 mei naar de Wildenborch om de beweegweek te openen. Zij zingt en danst er dan flink op los.

Verder staan er nog verschillende andere activiteiten op het programma, zoals Tai Chi Tao, yoga, koersbal, jeu-de-boules, gym en een Avond3daagse.

Lees meer over:
Tip de redactie