De avondvierdaagse van Roosendaal wordt dit jaar voor de veertigste keer gehouden. 

Van maandag 15 tot donderdag 18 mei vindt het grootste wandelevenement van Roosendaal weer plaats. Vrijwilligers van de werkgroep Avondvierdaagse van atletiekvereniging THOR zijn inmiddels bezig met alle voorbereidingen om alles in goede banen te leiden.

Start en finish zijn traditiegetrouw op het parkeerterrein van Sportpark Vierhoeven. Er is daar een ruime parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van drie, zes en tien kilometer. Vertrekken kan tussen 18.15 en 18.45 uur.

Veel deelnemers

Inmiddels heeft de Roosendaalse jeugd zich weer massaal ingeschreven via de basisscholen. Daardoor is de organisatie verzekerd van zeker 2.500 deelnemers. De Avondvierdaagse gaat onder meer over landgoed Visdonk waar deelnemers veel groen trotseren.

De routes voeren de deelnemers voornamelijk over rustige bos- en buitenwegen. Rolstoelgebruikers kunnen de bij organisatie een alternatieve route opvragen die ook geschikt is om af te leggen op wielen. De laatste dag vindt er een defilé plaats die start bij de rotonde op de Zundertseweg en de Onyxdijk. De wandelaars lopen dan via de Zundertseweg, ’t Zand, de Langdonkring en de Benedendonk naar Sportpark Vierhoeven.

Nieuwe medailles

Dit jaar reikt de organisatie voor het eerst de nieuwe medailles van wandelbond KNWB uit. Wie vier dagen meedoet, ontvangt zo’n aandenken.