Wijkvereniging De Louwen, KBO Rucphen, de Ziekenactie en de Vogelvrienden organiseren een fietstweedaagse in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei. Zij houden deze tocht om geld in te zamelen voor de inrichting van het nieuwe Rucphense dorpshuis Agora. 

Het zijn gezinstochten met leuke opdrachten in de omgeving van Rucphen. De routes bedragen in totaal 25 kilometer en gaan langs rustige wegen. De start en finish zijn bij jeugdhuis De Louwen.

In het buurthuis vinden diverse activiteiten plaats. Ook wordt er gezorgd voor muziek. Bij de fietstochten zijn verschillende prijzen te winnen. De organisatie reikt die rond 16.30 uur uit. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Agora.

Deelnemers

De organisatie van de fietstweedaagse is op zaterdag in handen van de KBO, de Ziekenactie en de Vogelvrienden. Een dag later neemt wijkvereniging De Louwen het stokje over: "Wij hopen dat veel fietsliefhebbers, maar ook veel gezinnen met kinderen zullen starten. Hoe meer deelnemers, hoe hoger de opbrengst en ook hoe meer plezier!" 

Het is mogelijk om een of beide dagen mee te doen.