De komende maand wordt de riolering in Oud Gastel gereinigd en gecontroleerd.

Dat kan ervoor zorgen dat inwoners hooguit een dag overlast hebben in de vorm van stank of opkomend water. Bewoners worden op de hoogte gehouden en krijgen de tip het deksel van de toiletpot te sluiten. 

Sommige straten worden tijdens die werkzaamheden kort afgesloten, maar bedrijven en winkels blijven bereikbaar. "Het onderhoud bestaat onder andere uit reiniging en inspectie. Door periodieke reiniging van het riool worden vuilophopingen voorkomen." 

"Daarmee wordt een goede werking gewaarborgd. Nadat de riolering is gereinigd, zal met behulp van een mobiele camera de binnenkant van de buizen worden geïnspecteerd. Aan de hand van de camerabeelden wordt bepaald welk aanvullend onderhoud moet worden uitgevoerd", zo legt de gemeente uit.

Kranen

Inwoners van Oud Gastel kunnen beperkt overlast hebben van de werkzaamheden. "Er kunnen grote drukverschillen ontstaan tijdens het reinigen van de riolering. Omdat de watersloten leeg kunnen raken door de werkzaamheden, kan er een rioollucht ontstaan in huis. Dat kan opgelost worden door de kranen in huis even open te draaien", zegt men.