De Oranjestichting heeft voor Koningsdag op donderdag 27 weer een gevarieerd programma samengesteld. De dag begint om 11.00 uur met de ontvangst van de gedecoreerden in de St. Jan waar een bijeenkomst wordt gehouden door de gemeente. 

Burgemeester Jacques Niederer en voorzitter Paul van den Berg van de Oranjestichting houden dan een korte speech.

Om 13.00 uur wordt de vlag gehesen en treden de Gildezonen kort op.  Daarna gaan alle attracties van Koningsdag van start. Er staat een kinderactiviteit op het Tongerloplein, een stormbaan op de Bloemenmarkt en tussen de terrassen op de Markt staan de bootjes voor de kleinere kinderen.

Ook de brandweer verzorgt een leuke doe-activiteit. Er is een goochelaar en ook staat er een beperkt aantal kermisattracties waarvoor entree dient te worden betaald. De Valley Sound Big Band treedt van 13.30 tot 17.00 uur op voor het raadhuis. Alle activiteiten eindigen rond 17.00 uur.

Vrijmarkt

De traditionele vrijmarkt staat opgesteld op het Tongerloplein, de Kerkstraat en eventueel op de Markt. Iedereen is welkom om tweedehands speelgoed, kleding en andere prullaria te verkopen. Publiek is welkom om vanaf 07.00 uur de verkoopgoederen uit te stallen. Het is niet toegestaan om etenswaren en levende have te verkopen.

Ook op de Kade is weer van alles te doen. De traditionele Luikse markt en de kindervrijmarkt starten om 10.00 uur. Organisatiebureau De Markten is ingehuurd om de activiteiten op te zetten. "Mensen schrijven zich pas laat in en kijken naar het weer. We hebben in ieder geval weer een minikermis voor de kleintjes met mini cars grijpkraantjes en een suikerspinnenkraam. Ook kun je bij de scouting kruisboogschieten en we verwachten veel inschrijvingen van goede doelen-stichtingen", vertelt Jan Belleter, woordvoerder van De Markten.

Oldtimer Oranjerit

De Oldtimer Oranjerit vindt traditioneel plaats op zondag 30 april. Ongeveer 75 deelnemers verzamelen zich op het Tongerloplein waar het publiek de wagens kan bewonderen en fotograferen. Vervolgens vertrekken de chauffeurs om 11.00 uur via de Kerkstraat voor een tochtje door West-Brabant.

In totaal leggen zij ongeveer tachtig kilometer af over lokale wegen, waarna zij teurgkeren op het Tongerloplein. Daar worden alle auto’s tentoongesteld tot 17.00 uur.