De politie heeft zaterdag met behulp van camerabeelden een fietsendief en oplichter aangehouden in het centrum van Roosendaal. 

Rond middernacht zagen agenten op het Tongerloplein een man die bekend staat als notoire fietsendief. Hij hield zich verdacht op en de agenten lieten hun collega’s de man volgen via het camerasysteem. De man nam een fiets mee en reed weg over de Damstraat, waar hij werd aangehouden. Hij had een kniptang bij zich en die is in beslag genomen.

De 37-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ingesloten in politiecellencomplex Mijkenbroek. De eigenaar van de gestolen fiets heeft zich nog niet gemeld bij de politie. 

Dankzij de camerabeelden zag een agent rond 1.00 uur dat een man geld pinde op de Markt en dit in een schoen verstopte. Vervolgens wisselde hij dit geld met iemand anders.

Vals briefje

Hierop werden de twee personen door bikers van de politie gecontroleerd en bleek dat de man, een 17-jarige Roosendaler, een vals briefje van vijftig euro had gewisseld. Hij zit vast. Het slachtoffer, een 50-jarige inwoner van Roosendaal, deed aangifte.