De hoofdriolering in de St. Janstraat in Sprundel gaat op de schop. Dat is nodig om de stankoverlast aan te pakken die verschillende huishoudens ervaren op het gedeelte aan van de St. Janstraat vanaf de rotonde bij de Ettenseweg tot aan het Neerhofplein.

"Sinds 2016 kregen we klachten over een lucht die rook naar rottende eieren op straat en in de huizen", vertelt wethouder Laura Matthijssen-de Jong.

Een gespecialiseerd bedrijf start donderdag 20 april met het injecteren van lucht in de leidingen van het drukrioolsysteem. Dat moet er voor zorgen dat de stank tot het verleden behoort. Volgens Matthijssen ontstond de vieze geur door stilstaand water.

Onderzoek

Nadat de klachten bij de gemeente binnenkwamen, heeft de gemeente de hoofdriolering in de St. Janstraat gecontroleerd op scheuren, lekkages, verzakkingen en schades. Ook kregen de straatkolken een inwendig onderzoek en een in beperkt aantal gevallen werden huisaansluitingen nagekeken op lekkages en ontluchting van het systeem.

"De oplossing leidde uiteindelijk tot het injecteren van lucht in leidingen van het drukrioolsysteem in het buitengebied van Sprundel", licht Matthijssen toe. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk eind mei afgerond.