Om de tennissport, die na de recessie te maken kreeg met een ledenterugval, weer te promoten en om het feit dat veel tennisspelers het sportieve en gezellige toernooi missen, keren de Roosendaalse Kampioenschappen terug. De laatste keer dat ze werden gehouden was in 2002. 

Het initiatief is van Ton Vooghden, voorzitter van Tennisvereniging Vierhoeven. Alle Roosendaalse tennisverenigingen waren enthousiast toen ze van de plannen hoorden. Er is een comité opgericht en in de eerste week van september zal het toernooi van start gaan. De voorrondes zijn bij de deelnemende Roosendaalse verenigingen. De finales zijn op zondag 10 september op Tennispark Vierhoeven.

Geschikte week

Op de eerste vergadering op 20 september 2016 waren er van alle Roosendaalse tennisverenigingen twee bestuursleden aanwezig. "Iedereen was het er over eens dat er weer een Roosendaals Kampioenschap moest komen," zegt Jan Lanooy, voorzitter van TV Borchwerf en lid van het organiserend comité.

"Het moeilijkste was het zoeken van een geschikte week om het toernooi te houden. Van de zes gemeentelijke verenigingen, TC Tolberg, Nispense Tennisvereniging SET ‘ 77, Tennisvereniging Roosendaal, TV Borchwerf, TV Vierhoeven, TV Wouw, doet de laatste niet mee omdat ze dezelfde week clubkampioenschappen hebben. De voorzitter van de club vond het jammer en heeft toegezegd volgend jaar zeker mee te doen."

Dubbelspel

Het bijzondere van het toernooi is dat ook tennisspelers die geen lid zijn van een club, mee kunnen doen. "Een niet-lid moet altijd wel samenspelen met een lid. Zij vormen dan een koppel", zegt Lanooy.

Joan Steffen, bestuurslid van Vierhoeven, zegt: "De mensen die mee willen doen moeten wel een bepaald niveau hebben en bekend zijn met tennis. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd. Er zijn twee categorieën: de eerste is voor mensen van zeventien tot vijftig en de tweede voor deelnemers van vijftig jaar en ouder. Het inschrijfgeld is 5 euro per persoon."